Welke fietsbroek moet ik kiezen? En hoe voorkom ik zadelpijn?
- 12 september 2019
- 0 Comment(s)
Hier een paar tips hoe je kontpijn kan voorkomen:
1. Kies een zeem met schokabsorberende eigenschappen. Een geldpad zorgt over het algemeen voor een betere drukverdeling. En vaak zorgt een dikkere zeem voor meer schokdemping. Maar tegenwoordig kunnen dunne en smalle zemen zorgen voor dezelfde drukverdeling. Overleg met je leverancier wat jouw voorkeur naar uitgaat.
2. Kies een zeem met een langere comfortsduur. Bij TD kan je bijvoorbeeld een keuze maken uit verschillende kwaliteitszemen welke geschikt zijn voor verschillende omstandigheden. Of je nou meefiets met de Tour de France, of wanneer je een uur per week fietst, overal zijn oplossing voor te bedenken. Elastic interface & Dolomiti zijn de voorlopers betreft het ‘’zadelcomfort’’.
3. Controleer of er geen naden op je zeem zitten. Naden zullen voor extra wrijving zorgen met jouw huid, wat je natuurlijk wilt voorkomen. Sommige wielermerken zijn nauwkeuriger met het naaiproces dan de anderen.
4. Kies altijd voor broeken met bretels bij het wielrennen. Deze bretels zorgen ervoor dat jouw broek op zijn plek blijft om zo wrijving te verminderen. Broeken zonder bretels hebben de neiging meer te bewegen tijdens de inspanning.
5. Grippers onderaan de pijpen zorgen ervoor dat de fietsbroek nog beter op zijn plaats blijft. Heb jij vaak last van schuurplekken tijdens het fietsen? Ga dan liever voor een siliconengripper in plaats van een elastische banden.
6. Verander regelmatig van broek. De zeem wordt namelijk bij elke rit een beetje samengeperst. De zeem heeft letterlijk ‘’rust’’ nodig om weer uit te zetten. Probeer daarom als je meerdere dagen achter elkaar fietst regelmatig van broek te wisselen.
7. Na elk actief seizoen wordt het aangeraden een nieuwe fietsbroek te halen. Dit omdat de grippers de neiging krijgen om wat te gaan flubberen, en de zeem steeds meer moeite krijgt met het uitzetten na jouw fietsritten. En uiteraard wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste wielerbroek trends ?!
8. Een zeem absorbeert ook vocht en zouten terwijl jij zweet, waardoor jij een droge kont houdt tijdens het sporten. Daarom is het van cruciaal belang om na elke fietsbeurt de zeem uit te spoelen, zodat eventueel achterblijvende zouten niet alsnog zorgen voor wrijving met jouw huid. Hier een link naar onze wastips om jouw wielerbroek schoon te houden.
Pro tip: Draag nooit een onderbroek onder je fietsbroek!